Da li spadate u onu grupu žena koja redovno zanemaruje negu tela? Osim što se nekad setite da namažete losion ili kremu, više od toga ne radite? Budući da su aktuelne velike vrućine pred nama i da nam je koža neminovno otkrivena, to bi pod hitno trebalo da promenite kako biste imali potrebno samopouzdanje za lepršavu tananu odeću. Srećom, uz savete koje smo vam pripremili imaćete instant rezultate!

Pre tuširanja

Da li ste nekada probali suvo četkanje? Njime možete ukloniti izumrle ćelije sa površine kože koje čine da ona izgleda suvo, stimulišete limfnu drenažu i poboljšate celokupnu cirkulaciju. Ukratko, vaša koža se može osećati i izgledati sjajno, za samo nekoliko minuta. Za to vam je potrebna veća pljosnata četka sa prirodnim čekinjama i nekoliko minuta vašeg vremena. Blagim kružnim pokretima krenite od listova ka gore, onda pređite na kolena, butine i tako sve do grudi i ruku. Potom se istuširajte blagim gelom za tuširanje ili prirodnim sapunom.

Piling

Iako će suvo četkanje odraditi deo eksfolijacije, stručnjaci smatraju da piling treba praktikovati jednom do dva puta nedeljno, ne češće. Najčešće se preporučuju oni na bazi šećera jer su prirodni i vrlo efikasni. Kad ste završili tuširanje, sačekajte malo da se višak vode ocedi i počnite sa nanošenjem piling paste.

Uklanjanje dlačica

Ukoliko niste laserski ukloniti dlačice sa tela, verovatno koristite žilet ili neki metod koji čupa vlas iz korena poput voska ili epilatora. Međutim, žilet je uvek zgodno imati pri ruci. On će dodatno ukloniti eventualne neravnine, zagladiti kožu i sprečiti urastanje dlačica. Dakle, pena za brijanje i žilet su must-have za savršeno glatku kožu.

Masaža + hidratacija

Masaže su takođe vrlo delotvorne, kako za celulit, tako i za opšte stanje kože. Vremenom koža će postati čvršća i povratiće jedrinu. Nemojte nikada masirati suvu kožu. Uvek nanesite neko ulje ili masni puter za telo i dovoljno je da minut do dva masirate mesta koja su vam “problematična” – to su najčešće bokovi, zadnjica, butine i predeo stomaka.

Kiseline

Za one koji imaju hrapavu kožu ili bubuljice, kiseline mogu da pomognu. Glikolna i salicilna kiselina su odlične, kako za lice, tako i za telo. Možete uzeti jači tonik za lice sa kiselinama, naneti ga na blazinicu i preći njime kritična mesta. Bićete iznenađeni rezultatima već posle nekoliko dana.

Samopotamnjivanje

Ne znamo da li ste fan samopotamnjivanja ili ne, ali tamnija koža često izgleda atraktivnije. Manje se vide neravnine, nepravilnosti, diskoloracije itd. Kako biste dobili željene rezultate uvek ga na nanosite na sveže pilingovanu kožu, hitrim pokretima, ravnomerno po celom telu. Na kraju obavezno operite ruke sa posebnim akcentom na deo između prstiju i oko noktiju.

Naravno, sve korake primenjujte pametno i ukoliko imate osetljivu kožu, radite ih naizmenično, ne sve odjednom kako ne biste iritirali kožu.