Vaš kutak za zdraviji život!
Korpa

Intesta caps 60 VEGA

Intesta Caps 60 Vega
Intesta caps 60 VEGA
Intesta je dijetetski proizvod koji se koristi za potrebe ishrane kod pacijenata na standardnoj terapiji lekovima ili kao samostalni tretman u sledeći..
1.727,65 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: Vega
  • Šifra proizvoda: 001-073-05103
Intesta je dijetetski proizvod koji se koristi za potrebe ishrane kod pacijenata na standardnoj terapiji lekovima ili kao samostalni tretman u sledećim slučajevima: sindrom razdražljivog creva (sindrom iritabilnog kolona); inflamatorne bolesti intestinalne mukoze (uključujući inflamatorne bolesti creva, dijareje različite etiologije); poremećaj crevne flore; intestinalne infekcije i dijareja (uključujući dijareju usled korišćenja antibiotika); deficit masnih kiselina kratkih lanaca; inflamacija creva u kancerskom stanju posle radioterapije i hemoterapije.

Delovanje

Aktivna supstanca leka INTESTA (natrujum butirat) je prisutna kao jedinstvena mikro-granula u trigliceridnom matriksu. Ovaj matriks je osmišljen kako bi zaštitio svoju aktivnu supstancu od štetnih efekata želudačnog okruženja tako da su trigliceridi potpuno očuvani. Zahaljujući sastavu trigliceridnog matriksa aktivna supstanca se postepeno oslobađa unutar željenog segmenta gastrointestinalnog trakta tako da natrijum butirat može dospeti do ćelija epitela i biti pravilno iskorišćen duž cele dužine tankog i debelog creva, čak i najudaljenijim delovima debelog creva. Kad dospe do creva natrijum butirat povećava količinu buterne kiseline, glavnog izvora energije crevnog epitela. Povećana produkcija masnih kiselina kratkih lanaca značajno smanjuje crevni pH i smanjuje apsorpciju karcinogena i rizik nastanka kolorektalnog karcinoma.

  • Butirat obezbedjuje normalnu funkciju kolona,održava motilitet i sprečava rast patogene flore

  • Butirat utiče na  smanjenje zapaljenja, redukuje apoptozu i inhibiše tumorski ćelijski rast

  • Apsorpcija butirata promoviše apsorpciju natrijuma, kalijuma i vode, efekte koji mu daju antidiuretske karakteristike

  • Butirat deluje povoljno na ćelijsku homeostazu, ima antioksidativne, anti-karcinogene i antiinflamatorne funkcije


Sastav

Jedna kapsula sadrži 500 mg mikrogranuliranog natrijum butirata i biljnih triglicerida što je ekvivalent 150 mg natrijum bitirata.

Način primene

Odrasli: 2 puta u toku dana popiti po 1 kapsulu (ujutru i uveče) uz obrok ili prema preporuci lekara. Preporučeno je da se proizvod koristi najmanje 3 meseca.

Deca iznad 7 godina: 1 kapsula dnevno, preporučeno je uveče, takođe uz obrok. Preporučeno je da se koristi najmanje 6 nedelja.

Dodatne informacije

Pakovanje: 60 kapsula

Preparat nije namenjen trudnicama i u periodu dojenja.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Internet prodavnica www.oliva.rs kojom upravlja privredno društvo ADOC DOO, ogranak ADOC WS ima potpisan ugovor sa D EXPRESS D.O.O. kurirskom službom putem koje se vrši dostava na teritoriji Republike Srbije.

Za sve narudžbine van teritorije Republike Srbije, dostava se vrši putem usluge D EXPRESS D.O.O. za inostranstvo.


Rokovi dostave

Nakon što ste potvrdili narudžbinu, dobićete potvrdu naručenih proizvoda na Vašu e-mail adresu koju ste naveli prilikom kreiranja narudžbine. Od tog trenutka za sve narudžbine primljene do 15 časova od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je od 2 do 5 radnih dana za celu teritoriju Republike Srbije. Uobičajeno vreme za dostavu je 2 radna dana. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan. Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.


Preuzimanje pošiljke

Kuriri pošiljke donose na adresu za isporuku u periodu od 8-17 h. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite.

Kurir svaku pošiljku pokušava da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da Vas, ukoliko prva isporuka bude neuspešna, kurir pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja narudžbenice i ugovori novi termin za dostavu. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka će nam biti vraćena. Po prijemu pošiljke, kontaktiraćemo Vas kako bi ustanovili razlog neuručenja i dogovoriti se o ponovnom slanju.


Cena dostave za teritoriju Republike Srbije

Cena dostave za sve narudžbine preko 2.000,00 RSD je besplatna! Za narudžbine ispod 2.000,00 RSD dostava se naplaćuje 199,00 RSD.

Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama.