Vaš kutak za zdraviji život!
Korpa

Femibion 2 tbl 28+ caps 28 EVROPA LEK

Femibion 2 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina. Pored toga sadrži i druge brižno odabrane sastojke od kojih posebno izdvajamo lutein koji udružen sa omega 3-masnim kiselinama doprinosi normalnom rastu i razvoju ploda, kao i intelektualnim, motoričkim i kognitivnim sposobnostima deteta. Preporučuje se njegova upotreba od 4. meseca trudnoće i sve do kraja perioda dojenja. Pored folata, DHA i luteina, Femibion 2 sadrži i ostale pažljivo odabrane sastojke: kompleks B vitamina, vitamin D i E, kao i jod, gvožđe, selen, magnezijum i cink. Femibion 2 sadrži omega-3 masne kiseline (DHA) i lutein u zasebnoj kapsuli. Lutein daje kapsuli karakterističnu boju. Da biste obezbedili optimalne nivoe omega-3 DHA za svoju bebu tokom trudnoće i dojenja, trebali biste da povećate svoj unos DHA. Za postizanje blagotvornog efekata, preporučuje se dodatnih 200 mg omega-3 DHA za odrasle /dnevno.

Delovanje  

Femibion 2 tbl 28+ caps 28 EVROPA LEK

 • FOLNA KISELINA - Folati doprinose normalnom formiranju krvi, imaju ulogu u procesu deobe ćelije i rastu tkiva majke tokom trudnoće.

 • METAFOLIN - Direktno dostupan oblik folata koji telo ne mora da konvertuje.

 • LUTEIN - Ima jedinstvenu ulogu tokom trudnoće.

 • DHA - Dokozaheksaenoinska kiselina je omega-3 masna kiselina koja ima posebnu ulogu tokom trudnoće i dojenja. Preporučuje se uzimanje dodatnih 200 mg DHA dnevno kao podrška normalnom razvoju mozga i očiju fetusa i odojčeta.

 • VITAMIN D3 I CINK - Doprinose normalnoj funkciji imunog sistema i imaju ulogu u procesu deobe ćelije.

 • JOD - Doprinosi normalnoj proizvodnji tiroidnih hormona i normalnoj funkciji štitaste žlezde.

 • VITAMIN B1, B2 i BIOTIN - Pomažu u održavanju normalnog energetskog metabolizma i normalnom funkcionisanju nervnog sistema.

 • VITAMIN B6, B12, NIACIN i PANTOTENSKA KISELINA - Doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti.

 • VITAMIN C i SELEN - Doprinose normalnoj funkciji imunog sistema.

 • VITAMIN E - Doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

 • MAGNEZIJUM i GVOŽĐE - Doprinose normalnom energetskom metabolizmu, smanjenju umora i iscrpljenosti.


Tokom trudnoće povećava se potreba za folatima. Folna kiselina predstavlja neaktivan oblik koji organizam može da koristi tek kada je enzimi pretvore u biološki aktivan oblik, metil-folat (METAFOLIN). Svaka druga žena ne može u potpunosti da pretvara folnu kiselinu u aktivan oblik.

Značaj unošenja folata:

 • Sprečavanje nepravilnosti u formiranju neuralne cevi + smanjenje rizika za pojavu urođenih srčanih mana

 • Smanjenje rizika za nastanak urođenih deformacija urogenitalnog sistema smanjenje broja spontanih pobačaja


Sastav

Femibion 2 sadrži folate, dokozaheksaenoinsku kiselinu (DHA), kompleks B vitamina, vitamin D i E, kao i jod, gvožđe, selen, magnezijum, cink i lutein.

Način primene

Uzimati jednu tabletu i jednu kapsulu u toku dana, zajedno sa vodom. Namenjen je za trudnice od 4. meseca trudnoće do kraja perioda dojenja.

Dodatne informacije

U jednom pakovanju nalazi se 28 tableta + 28 kapsula.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Internet prodavnica www.oliva.rs kojom upravlja privredno društvo ADOC DOO, ogranak ADOC WS ima potpisan ugovor sa D EXPRESS D.O.O. kurirskom službom putem koje se vrši dostava na teritoriji Republike Srbije.


Rokovi dostave

Nakon što ste potvrdili narudžbinu, dobićete potvrdu naručenih proizvoda na Vašu e-mail adresu koju ste naveli prilikom kreiranja narudžbine. Od tog trenutka za sve narudžbine primljene do 15 časova od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je od 2 do 5 radnih dana za celu teritoriju Republike Srbije. Uobičajeno vreme za dostavu je 2 radna dana. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan. Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.


Preuzimanje pošiljke

Kuriri pošiljke donose na adresu za isporuku u periodu od 8-17 h. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite.

Kurir svaku pošiljku pokušava da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da Vas, ukoliko prva isporuka bude neuspešna, kurir pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja narudžbenice i ugovori novi termin za dostavu. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka će nam biti vraćena. Po prijemu pošiljke, kontaktiraćemo Vas kako bi ustanovili razlog neuručenja i dogovoriti se o ponovnom slanju.


Cena dostave za teritoriju Republike Srbije

Cena dostave za sve narudžbine preko 2.999,00 RSD je besplatna! Za narudžbine ispod 2.999,00 RSD dostava se naplaćuje 199,00 RSD.

Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama.